Specials

No Special products

Beni Ourain Tapijten

De beroemdste tapijten werden gemaakt door de Beni Ouarain stam in het Atlasgebergte van Marokko. Beni Ourain is geen naam van een ontwerp, maar de naam voor het collectief van 17 Berberstammen. De door de Beni Ouarain stammen gemaakte tapijten zijn gemakkelijk te herkennen - ze hebben bijna altijd een ivoor-kleurige achtergrond, wollge vacht en abstracte geometrische patronen. Wat hen zo geliefd maakt deze dagen is het feit dat ze zo modernistisch en simplistisch zijn in zowel kleur als ontwerp en ze zijn aanzienlijk goedkoper dan de meeste andere antieke of vintage tapijten op de markt.

Waarom zijn er geen vintage Marokkaanse tapijten in grote formaten?

De vintage tapijten uit Marokko zijn er niet in hel grote maten omdat ze vaak moesten verhuizen van plaats naar plaats, de mensen die ze weefden moest de breedte onder de ongeveer 2 meter houden, anders zou het weefgetouw te groot en log zijn als ze verhuizen van de ene plaats naar de andere plaats. Deze tapijten kunnen ook worden gebruikt als een soort overgangs stukken door het geven van een jeugdige en speelse sfeer in elke ruimte.

Decoreren met tapijten uit Marokko

Binnen de steeds veranderende interieurtrends bestaat een constante vraag van een type tapijt dat de veranderingen van smaak en voorkeur van ontwerpers en huiseigenaren kunnen weerstaan. Marokkaanse tapijten en vloerkleden hebben bewezen om precies het type tapijt te zijn dat veelzijdig genoeg is om in diverse interieur designs over de hele wereld gebruikt te worden. Met een breed scala van kleuren en stijlen is het begrijpelijk dat deze tapijten afgelopen eeuw tot de meest populaire tapijten behoorden.

Inderdaad, de verbazingwekkende veelzijdigheid van de Marokkaanse tapijten is een onderdeel van wat ze zo speciaal maakt. Vanwege de aard van de geografie van Marokko en de complexe geschiedenis hebben veel verschillende groepen mensen in Marokko tapijten gemaakt die onder de overkoepelende term vallen "Marokkaanse tapijten", echter zitten er enorme verschillen tussen de kleden. Er is dus tegenwoordig een grote hoeveelheid stijlen en manieren van het weven van Marokkaanse tapijten op de markt, wat betekent dat er eigenlijk voorelke stijl of smaal een Marokkans tapijt te vinden is.

De meeste tapijten uit Marokko zijn met de hand gemaakt door vakbekwame wevers die de benodigde vaardigheden door de generaties heen hebben overgenomen. Deze vaardigheden en technieken worden vaak doorgegeven door families en zijn al vele jaren gebruikt. Marokkaanse tapijten variëren van rijke en diepe kleur patronen tot zeer pastel en minimalistische kleden.

Als u op zoek bent naar de perfecte manier om het ontwerp van uw huis accentueren dan zijn Marokkaanse tapijten een fantastische keuze. Ze komen mooi uit de verf in bijna elke kamer van het huis en zijn aanzienlijk goedkoper dan de meeste andere soorten tapijten, waardoor ze gewaardeerd worden door mensen uit alle lagen van de bevolking.

Geschiedenis van vintage tapijten uit Marokko

In historisch opzicht beslaat de moderne natie van Marokko het gebied waarin voor meer dan duizend jaar tapijten worden geproduceerd. Deze tapijten kunnen een dikke vacht hebben en daardoor nuttig zijn geweest in het met sneeuw bedekte Atlasgebergte of ze kunnen licht zijn om in het hete klimaat van de Sahara woestijn te passen. Deze tapijten werden niet altijd alleen onder de voeten gebruikt. De nomadische Marokkanen en Berbers stammen gebruikten deze vacht, geknoopt en plat geweven tapijten als bed bekleding en slaapmatjes, maar ook zelfversiering, voor begrafenissen en interieur en een aantal van deze tapijten werden ook gebruikt voor meer praktische doeleinden zoals zadel dekens.

De regio Hoge Atlas strekt zich uit over Marokko en is de thuisbasis van wevers die mooie platgeweven kelims - gekenmerkt door traliewerk, een dikke vacht en het spiegelbare patroon - maakten. De ontwerpen zijn traditioneel en oud, doorgegeven van wever tot wever. Elders in Marokko hebben de meeste grote steden een unieke stijl of ontwerp kenmerk dat hun tapijten onderscheidt. Misschien wel de belangrijkste tapijt-producerende stad van Marokko is de voormalige hoofdstad Fes. Fes bereikte zijn gouden eeuw in de Marinid dynastie van de dertiende eeuw. Op dat moment was de stad de thuisbasis van meer dan honderd kleurstof werknemers en duizenden ambachtelijke borduurwerk studio's gelegen in de medina van de stad. De kustgebied hoofdstad - Rabat - is beroemd om tapijten geweven met bloemen en diamant-vormige elementen en een vrij kaal oppervlak.

Deze tapijten kende een groei in populariteit in het westen met moderne ontwerpers - zoals Le Corbusier - die de dikke Berber tapijten combineerde met hun strak vormgegeven meubels. Veel van deze Berber tapijten worden geweven door de Beni Ourain volkeren uit het Rifgebergte in de buurt van Taza. Kleuren variëren van neutrale tinten tot poppinge tinten met ontwerpen variërend van geordende geometrische vormen naar meer vrije vormen of expressieve patronen. Een deel van de aantrekkingskracht op de modernisten was het primitivisme in de tapijten. In tegenstelling tot de traditionele antieke Oosterse tapijten in westerse interieurs is er weinig elegantie in deze tapijten, maar ze passen perfect in een modernistische inrichting. Vintage en antieke Marokkaanse tapijten zijn vandaag de dag vrij populair vanwege hun decoratieve flexibiliteit en redelijke prijzen in vergelijking met andere stijlen van antieke tapijten.

Sinds de uitvinding van de eerste eenvoudige gereedschappen hebben de Berber stammen en nomadische stammen van Marokko en Noord-Afrika een verscheidenheid aan geknoopte en plat geweven tapijten geproduceerd. Hoewel de Marokkaanse textielindustrie een zeer lange geschiedenis heeft dateren de meeste tapijten uit de regio van minder dan driehonderd jaar oud. Vanwege de geografische ligging van het land hebben tapijten vele unieke eigenschappen en invloeden.

In Noord-Afrika bestaat het klimaat klimaat uit de dorre woestijn in de Sahara, met sneeuw bedekte bergtoppen in de regio Hoge Atlas en de vochtige mediterrane klimaat in de buurt van de kust. De tapijten uit Marokko kunnen in brede zin worden gedefinieerd als stedelijk of tribal. Echter zijn er vele subtype tapijten door stammen in het hele land geproduceerd die zijn beinvloed door de joodse ambachtslieden die zijn gevlucht voor de heerschappij van koning Salomo in 950 voor Christus, Moorse Arabieren die Noord-Afrika domineerde tot de 15e eeuw en het nabijgelegen Ottomaanse Rijk dat een grote invloed had op de latere ontwerp van de Marokkaanse tapijten.

In tegenstelling tot veel antieke Oosterse tapijten en vintage karpetten met zware wol stapel zijn traditionele tapijten uit Marokko uitzonderlijk licht en lang. In het warme klimaat van Noord-Afrika  werden lichtgewicht en plat geweven tapijten vaak gebruikt als comfortabele bed bekleding samen met hoogpolige slaapmatten. In sommige gevallen kunnen traditionele Marokkaanse tapijten meer dan 14 meter lang en zes meter breed zijn en dus groot genoeg voor een hele familie. Marokkaanse tapijten werden gebruikt als bruiloft sjaals, begrafenis kleding, wandkleden, paardenzadels en utilitaire items. In stamrijke gebieden domineerde randloze patronen bestaande uit ingewikkelde diamanten en motieven geweven in horizontale banen de tapijt ontwerpen.

De Beni Ourain stammen, welke wonen in het Rifgebergte in de buurt van de vestingstad Taza, staan bekend om hun unieke shaggy Berber tapijten populair in de 20e eeuw door Le Corbusier en andere Mid-Century moderne ontwerpers. Zwart en wit tapijt van de stam, ruitvormige grids en oude abstracte motieven zijn klassieke Mid-Century meubels geworden.

Wevers in de Hoge Atlas regio zijn bekend voor de productie van omkeerbare vlakke kelims en stapel tapijten en tapijten die gemengde weeftechnieken omvatten.

Oorspronkelijk hebben de mixed-geweven tapijten uit de regio Hoge Atlas dikke vacht banden, randen en rooster gridwerk omgeven door vlak geweven ontwerpen. Stammen die in het ruige terrein van de regio Midden- Atlas, Hoge Atlas regio en Rifgebergte wonen geven de oude ontwerpen door van generatie op generatie. Gemeenschappelijke motieven gebruikt in Marokkaanse tribal tapijten zijn voorzien van een griezelige gelijkenis met grotschilderingen gevonden in heel Europa. In de 20e eeuw produceerde tribal tapijtwevers in Marokko een tapijt dat bijna identiek was aan de fragmenten van linnen in Italië gevonden die meer dan 5000 jaar oud waren.

In Marokko , steden gelegen aan de grote caravan en handelsroutes geproduceerd tapijten met uiteenlopende ontwerpen beïnvloed door Afrikaanse stammen , Ottomaanse handelaren, en traditionele Anatolische tapijten . Tapijten geproduceerd in kuststeden zoals Rabat , Medina , en Sale, ontvangen van de meest internationale exposure . Tapijten geproduceerd in Rabat na de 18e eeuw op te nemen ontwerpen Anatolische tapijt van oorsprong uit Turkije . Tapijten uit Rabat staan bekend om florale elementen en ruit zuigtabletten met uitgesproken grenzen en een relatief effen veld .

De historische stad Fes was een van de belangrijkste steden in Marokko textielindustrie , zoals de geschiedenis leert uit de 13e eeuw , waren er meer dan 100 kleurstof werknemers en ongeveer 3.000 ambachtelijke borduurwerk studio gelegen in het belangrijk handelscentrum . Naast de zwarte en witte vezels van schapen en geiten , tapijtwevers gebruikt cochenille insecten , meekrapwortel , indigo, henna , saffraan , en inheemse planten om hun handtekening tinten te produceren . Kleuren, patronen , en de algehele stijl kan sterk verschillen per stad , stam , en tijdperk. De combinatie van lokale traditie en invloed van buitenaf is de reden traditionele Marokkaanse tapijten zijn zo uniek .

Binnen de wereld van de beeldende tapijten , de tapijten van Marokko behoren tot de meest gevierde en wenselijk tapijten van alle . Het is moeilijk om de bijdragen aan de wereld van tapijten gemaakt door de ambachtslieden van Marokko , die consequent de hand gemaakt prachtige tapijten in uitdagende en manieren overdrijven . Wat is misschien wel het meest intrigerende over Marokkaanse tapijten is de enorme verscheidenheid , zowel in stijl en uitvoering die kan worden gevonden in de beste stukken : vanwege unieke ongelijksoortige , heterogene geografie van Marokko - die een breed scala van met sneeuw bedekte bergen , evenals een enorme kenmerkt , dorre woestijn - tapijten zijn gemaakt door verschillende groepen Marokkanen voor verschillende behoeften . Historische Marokkaanse weavings werden gebruikt als zadels , dekens , en zoals kledingstukken . En terwijl verzamelaars en deskundigen waarderen Marokkaanse tapijten en kleden in al hun iteraties , het is de stukken die door de Beni Ourain mensen - een groep van zeventien verschillende stammen van Atlasgebergte van Marokko - die misschien wel het meest populair vandaag de dag , als gevolg van hun abstracte composities en zware stapel . Enorm populair bij midden van de eeuw ontwerpers , zijn Beni Ourain tapijten bewonderd over de hele wereld voor hun levendige en opwindende ontwerpen . Marokkaanse tapijten zijn zo collectible en zo mooi vandaag als altijd , en daar is het een zeldzaam tapijt dat alle eigenschappen bezit van de beste Marokkaanse tapijten heeft .

Met Marokkaanse Tapijten In de huidige moderne Decors

De tribale of nomadische tapijten term meteen roepen beelden op van exotische Midden-Oosten of Centraal-Aziatische etnografie . In termen van het ontwerp hebben we de neiging om te denken van nomadische tapijten als het hebben van een complex sier repertoire van ingewikkelde geometrische patronen , uitgedrukt in een palet van donkere , diepe kleuren . Een groep van tapijten , maar daagt al deze veronderstellingen en vooroordelen - de door de nomadische Berbers volkeren in de regio Atlasgebergte van Marokko tapijten .

In termen van geografie Marokkaanse tapijten nauwelijks kan worden aangemerkt als het Midden- Oosten of Oosters . Terwijl de Berberstammen omgezet

tot de islam al in de zevende eeuw , en terwijl hun traditie van stapel tapijten werd geïnspireerd , althans in het begin , door Midden-Oosten tapijt productie , kan men nauwelijks een Oost of Oosters terminologie van toepassing op deze tapijten , die goed werden geweven in het westen van Parijs . In termen van design en kleur eveneens , Marokkaanse tapijten passen nauwelijks de oosterse nomadische mal. In plaats van de diepe , voorbehouden verkleuring van Nomadic Aziatische tapijten zoals Turkmenen of Baluches , sommige tapijten uit Marokko hebben riotously heldere kleuren , terwijl anderen hebben een koele neutrale palet dat dat de meest verfijnde hedendaagse ontwerper zou verrukken. En in plaats van de fijn gedetailleerde en zeer georganiseerde geometrische herhaling van de Centraal-Aziatische nomadische tapijten , Marokkaanse weavings weer enorme vrijheid en spontaniteit van het ontwerp , met een flair voor gedurfde grafische expressiviteit , en , soms , een bijna moderne gevoel van eenvoud.

Antieke Boujad Tapijt # 42306 , hierboven afgebeeld , past dit soort ontwerp door het transformeren van de controleurs in zigzag , in wezen voorafschaduwing van de visuele effecten '60 " Op-Art " schilderen . Boujad # 42304 , hier te zien , neemt een abstracte picturale benadering . Op dit stuk vaag architectonische elementen zijn verspreid over een bonte zachte rode grond doet denken aan de woestijn bij zonsondergang , opnieuw onder verwijzing naar de effecten van de midden van de twintigste eeuw Europese abstracte schilderkunst.

Andere nomadische Marokkaanse tapijten , vooral die van de Beni Ourain stam , lijken een modernistische smaak voor minimalistische lineariteit combineren met de grafische symboliek van primitieve kunst . Een tapijt kan worden georganiseerd rond het idee van een grote lineaire diamant rooster of rooster , maar het is getekend met veel vrijheid , met een constante verschuivingen in verhouding . Binnen enkele van de diamanten zijn verschillende lineaire symbolen, misschien tribale merken of aanduidingen, afgezet tegen een abrashed tan grond bedoeld om te vertegenwoordigen de woestijnzand . Dit prachtige tapijt heeft een atavistische aura , wat suggereert manieren van expressie tot ver terug in het menselijk verleden . In sommige opzichten deelt de kwaliteiten van de beste Afrikaanse Kente doeken of raffia stapel weavings Congo . Maar op hetzelfde moment , de bi- chroom palet heeft een fel moderne kwaliteit en uitstraling. Een andere Beni Ourain , hieronder te zien , lijkt te gaan voor dezelfde soort effecten , maar in een veel meer vrije vorm regeling, met de diverse abstracte elementen of symbolen gespannen losjes over de prachtige tan oppervlak.

Al deze tapijten herinneren ons eraan dat de esthetiek van inheemse volksstammen of de zogenaamde 'primitieve' vormen van expressie vaak samenvallen met moderne smaak en gevoeligheden . Elk van deze tapijten zou mooi passen in een modernistische decoratieve plaatsen . Ze hebben net genoeg onderscheid een belang om een kamer samen te trekken , zonder te overheersen . Hun abstracte lineaire geometrie zou een waaier van hedendaagse meubelontwerpen vullen . Degenen met neutrale kleur zou een uitstekende folie voor meer sterk gekleurd meubels of schilderijen te bieden , net zoals de voorbeelden met levendige kleuren de neutrale kleur van metaal of lederen meubels en moderne beeldhouwkunst zouden kunnen aanvullen . Vanuit elk oogpunt, de nomadische tapijten van Marokko biedt een verleidelijke waaier van mogelijkheden en potenties voor moderne interieurs .

Het leven in het Atlasgebergte Tarwe is de belangrijkste bron voor elke stam in het Atlas-gebergte en de Atlantische vliegtuigen . Deze stammen nog steeds dezelfde traditionele oogsten methoden die zijn doorgegeven van generatie op generatie gebruikt voor honderden years.From de tarwe , de stammen verwerken hun bounty tot meel , dat wordt gebruikt om elke ochtend vers brood te bakken . Niet alleen is de kwaliteit van het ras geweldig van jaren van het verfijnen van het bakproces , maar het dient als een belangrijke bron van energy.These families leven volledig afhankelijk van de aarde en het weer en natuurlijk zulke belangrijke aspecten van hun leven komen door in hun kunst , meer specifiek hun tribale tapijten en textiles.This molen uit de 19e eeuw ligt in een prachtige vallei thuis van de Beni Ourain stammen . De molen wordt gedeeld door de gemeenschap .

Elk jaar , de stammen vieren hun jaarlijkse olijvenoogst elkaar en gebruik deze molen om hun olijven te verwerken tot een extreem hoge kwaliteit oil.The " Leben " ( een eenvoudige witte zure kaas ) is een geschenk van de natuur. Alleen in het voorjaar en de zomer zijn deze stammen het verzamelen van de melk van hun geiten. Deze melk is heel bijzonder om de stammen en wordt alleen gebruikt in kleine hoeveelheden als de rest wordt opgeslagen voor geit breeding.Honey is een zeldzame vleugje zoetheid aan de moeilijke leven van deze mensen . Het proces van het verzamelen van de honing is fascinerend . In de winter de kasten worden uitgevoerd naar de warme dalen , terwijl in de zomer de kasten zijn terug gebracht in de hooglanden waar bloemen bloeien zijn voldoende als gevolg van de dooi van de vorige winter.Everything de stam heeft wordt met de hand gemaakt . Deze prachtige brood gerecht werd gemaakt met raffia die eerder waren behandeld en stierf . De zonne- ontwerp geportretteerd in het gerecht voegt persoonlijke gloed aan de wevers kunst en een voorbeeld van de eenvoudige schoonheid van deze mensen trekken uit de alledaagse wereld om hen heen . Het gehele melkproces en het maken van de kaas gebeurt volledig door de vrouwen van de stam in een bijna Zen - achtige proces . Er is een ritme van hun werk dat is echt een mooi ding om te zien en het eindproduct is een eenvoudige lekkernij die zeker is om elk palet sussen .

Nazmiyal Collection heeft zijn stukken afkomstig van de meer afgelegen gebieden van het Atlasgebergte wijd en zijd op zoek naar de laatste echte vintage en antieke tapijten geweven door deze nomadische stammen . Wij zijn trots op het feit dat onze collectie is een van de meest uitgebreide in de wereld en bevat veel van de beste originele decoratieve stukken uit Marokko . Wij geven al onze liefde en inspanning om u de beste stukken beschikbaar op de best mogelijke waarde te bieden .


Compare 0